Blog

Vasile Gliga: „Când ești aproape de problemele oamenilor, nu ai cum să dai greș”

de PSD MUREŞ
PrintFriendly

PSD Mureş se pregăteşte asiduu pentru campania electorală şi şi-a mobilizat toate forţele pentru ca programele social-democrate să ajungă în casa fiecărui cetăţean din judeţ.

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, este optimist şi se bazează pe faptul că mureşenii ştiu să aprecieze realizările guvernărilor social-democrate, ştiu să vadă şi gafele tot mai mari şi mai dese ale Guvernului Cioloş şi au, în acelaşi timp, încredere în programele elaborate de PSD, din care celebra iniţiativă a preşedintelui Dragnea de a elimina 102 taxe este doar începutul.

În acest context, Vasile Gliga a precizat că ţinta social-democraţilor mureşeni este un scor cât mai bun, peste cel înregistrat la precedentul scrutin.

Prima ofertă pentru cetăţeni este lista de candidaţi, una aptă să aducă un suflu nou partidului şi Parlamentului. „Am ales oameni specialişti pe domeniul lor, medici, profesori, ingineri, oameni de afaceri care şi-au demonstrat competenţele manageriale, persoane cunoscute şi apreciate de cetăţeni, care să acopere zonele esenţiale ale judeţului. Sunt persoane cu experienţă, în care am toată încrederea şi pe care îi voi sprijini prin experienţa mea atât în campania electorală cât şi după, în activitatea lor din Parlament”, a declarat Vasile Gliga.

Deputatul rămâne în continuare preşedinte al PSD Mureş şi îşi va dedica tot timpul cetăţenilor din judeţ. Dl. Gliga a precizat clar că se va ocupa şi de aici înainte, la fel de atent şi de îndeaproape de problemele locale, în calitatea sa de preşedinte al PSD Mureş: „În ceea ce mă priveşte, mi-am asumat cu multă responsabilitate o misiune în primul rând pentru mureşeni, pe care, spre deosebire de alţi politicieni cărora nu le-au ieşit calculele politice, mă angajez să o duc mai departe. În cei opt ani de mandat, din cauza prezenţei mele la Bucureşti, nu am reuşit să fiu tot timpul alături de cei care m-au căutat, deşi am revenit de fiecare dată şi am făcut tot posibilul să îi ascult. De data aceasta, voi fi disponibil şapte zile din şapte, pentru că oamenii au nevoie de cineva care să îi înţeleagă şi la care pot apela. Ca preşedinte PSD, mă voi dedica în continuare dezvoltării partidului, la fel de activ pe teren, şi voi avea un cuvânt greu de spus la şedinţele Comitetului Executiv al Partidului la nivel naţional, acolo unde, de fapt, se iau deciziile adevărate pentru ţară, de la pachetele legislative din Parlament, până la susţinerea unui ministru sau a unui Guvern.”

Dl. Gliga, ca şi noi toţi, de altfel, are aşteptări mari de la viitori parlamentari PSD de Mureş. Domnia sa aşteaptă continuarea proiectelor legislative iniţiate în anii precedenţi. Un exemplu este legea privind pensionarea anticipată a locuitorilor din Tîrgu Mureș şi de pe o rază de 8 kilometri în jurul oraşului, din cauza poluării istorice a Combinatului Chimic Azomureş, lege intrată deja în vocabularul curent sub numele de „legea Gliga”. Legea a fost votată în Parlament, promulgată de preşedinte, iar acum este blocată de Guvern, care întârzie să elaboreze normele metodologice de aplicare, privându-i astfel pe mureşeni de un drept câştigat în urma unor demersuri îndelungate şi dificile pe linie politică.

În ce-i priveşte pe viitorii parlamentari PSD de Mureş, preşedintele Gliga, membrii şi simpatizanţii PSD (şi nu doar ei) aşteaptă demersuri legislative cel puţin la fel de utile pentru oameni, venind, astfel, în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor, cu deschidere, solicitudine şi bune intenţii, dublate de muncă şi de pricepere. E un mesaj de speranţă, de optimism şi de încredere în discernământul românilor, pe care preşedintele Vasile Gliga îl transmite tuturor. Pentru că, aşa cum cugeta mai înainte vreme marele Nicolae Iorga, atunci când eşti cu faţa către popor, nu ai cum da greş.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Lasa un comentariu